Bio

 BRV is de afkorting voor Bart Robert Vos. Ik ben een freelance filmmaker, fotograaf en editor met een achtergrond in de journalistiek en werk vanuit Amsterdam.

Journalistiek

Tijdens mijn studie journalistiek heb ik twee stages gelopen. De eerste was bij documentaireprogramma Amsterdams Peil van AT5, een perfecte start aangezien ik altijd al heb documentaires heb willen maken. De tweede was minstens zo interessant bij correspondent Conny Mus in Jeruzalem, voort het RTL-Nieuws. Een wervelende start van de stage was de beroerte van politiekleider Ariel Sharon. Dat was wereldnieuws van ongekende proportie, met een bijbehorend mediacircus dat 24/7 doorging. Verder waren er de Israëlische en Palestijnse verkiezingen. Daarover heb ik nog enkele  artikelen geschreven voor tijdschrift De Groene Amsterdammer.

Mijn journalistieke carrière ging verder bij persbureau Novum/Zoomin na een kleine tussenstop in Hilversum. Bij Novum heb ik tot 2016 jarenlang online nieuws en achtergrond verhalen gemaakt in het Nederlands en Engels voor en in samenwerking met onder andere Nu.nl, MSNNational GeographicAOL and The Huffington Post. Dat deed ik als camera journalist (camjo), verslaggever en editor. Soms alleen en soms in een team. 

Nu produceer ik als freelancer content voor verschillende landelijke media, zoals Veronica.

Corporate

Naast journalistiek produceer ik ook corporate videos, met een filmachtige uitstraling. Daarvoor gebruik ik mijn journalistieke kwaliteiten en ervaring in online nieuws (kort, pakkend) voor een topproductie. Ik heb een complete cameraset. Ik heb veel ervaring met internationale shoots en heb gewerkt in heel Europa, de VS, Azië en ook Afrika. 

Exposities & Prijzen

Ik ben geselecteerd as New Dutch Photography Talent voor 2018 door GUP Magazine met mijn industriële project Van A tot IJ. Datzelfde project was een feauture tijdens de LensCulture Emerging Artist wedstrijd. Verder ben ik in 2015, 2016, 2017 geselecteerd als Associated Artist voor het Head On Photography Festival in Australië, één van de grootste ter wereld. Ik heb daarvoor meerdere exposities gehouden in Sydney. Verder heb ik geëxposeerd in Het Martini Ziekenhuis in Groningen.


Onderwerpen

Favoriete onderwerpen: nieuws, infotainment, industrieel, reizen, wildlife en muziek

Vragen? Neem contact op!